Artykuły gospodarcze

Nici wędliniarskie

Nici wędliniarskie - przeznaczone są do zawieszania wędlin oraz jako opakowanie wykorzystywane w przemyśle spożywczym, głównie mięsnym oraz w gastronomii i gospodarstwie domowym.

Jest to produkt bardzo miły w dotyku, dostępny w kilku kolorach odporny na wilgoć i wysokie temperatury.  

Standardowe nawoje i opakowania:

  • nawój 100g – opakowanie pojedyncze 10szt /1kg
  • nawój 100g - opakowanie  w termo folie z nadrukem i kodem kreskowym.
  • nawój 50g na kłębki  w termo folie z nadrukem.

Szpagat jutowy

Szpagat jutowy - to kolejny produkt naturalny, wytwarzany z łodyg rośliny juta.  juta jest bardzo mocna, jest surowcem pochodzenia naturalnego, w 100% ekologicznym i biodegradowalnym. Ze względu na moc sznurka jutowego, spełnia od doskonale rolę sznurka w biurze, np: do bindowania dokumentówdo wiązania paczek i innych zapotrzebowań.

Nici lniane

Nici lniane nazywane często dratwą lub szpagatem maja szerokie zastosowanie w różnych dziedzinach życia. Wykorzystywane są do pakowania, do celów ozdobnych tj. robótki ręczne, koronki, biżuteria, w gospodarstwie domowym, przemyśle biurowym oraz odzieżowym. Nici lniane są produktem 100% ekologicznym.

Nici kręncony (dratwa)

Nici krecone – składające się z kilku nici, które nazywa się – „przędzą z kilku skręconych nitek”. Nici mogą być wykonane z różnych włókien oraz włókien jednego rodzaju oraz posiadać całą gamę włókien. Moze byc stosowana w tapicerce fotelika samochodowego,w produkcji sieci rybackich i uzywane w budownictwe.  W celu wykonania wyrobów kolorowych należy prawidłowo dobrać przędze względem łączenia się kolorów.